JUURI NYT!

Uusille perusopetuksen oppilaille on ilmoitettu paikan saamisesta ja tuntien sopimisesta sähköpostilla.

Teoriaa koskeviin kysymyksiin Forssan opetuksen osalta vastaa Elina Korkeila-Väänänen elina.korkeila-vaananen@edu.forssa.fi .

Kuhankeittäjät -kuoroon ovat myös musiikkiopiston ulkopuoliset laulajat tervetulleita.

Someron oppilaisiin on otettu yhteyttä uusien tilajärjestelyjen vuoksi.

Ilmoittautuminen muskariryhmiin on sulkeutunut. Jos muskari kuitenkin kiinnostaa, ota suoraan yhteys sähköpostilla opettaja Heta-Maija Halmeeseen, heta-maija.halme@edu.forssa.fi

Forssa 7.9.2021

Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

terhi.karhumaki@forssa.fi 


Avoin musiikkiopisto ja Soitinstartti

Haku avoimeen musiikkiopistoon on aina auki!

Lue vielä 5-7 -vuotiaille tarkoitetusta Soitinstartista!

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

13.4.2021

Soitinstartti -kokeilu on alkanut!

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi voimme nyt tarjota 5-7 -vuotiaille lapsille (s. 2014-2016) myös pidempikestoista mahdollisuutta tutustua soittimiin ja kokeilla niitä. Opetusta voidaan järjestää joko yksilötunnein tai kahden lapsen ryhmässä. 

Syksyllä soitinvalikoimassa ovat todennäköisesti  ainakin harmonikka, klarinetti, piano, sello, viulu ja lyömäsoittimet. Opistolla on jonkin verran lainasoittimia, joten soitinta ei tarvitse 10 tai 15 viikon kokeilujakson ajaksi itse hankkia. Pianoja tai rumpusettiä emme kuitenkaan voi lainata, mutta jos kotona ei ole näitä soittimia, se ei estä tulemasta Starttiin.  

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka meidän opistossamme on yleensä järjestetty toukokuun lopulla. Avoimen musiikkiopiston puolelle voi tulla  ilman testiä.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, lähetä sähköpostia Terhille terhi.karhumaki@forssa.fi. Ilmoita, kuka olisi tulossa soittelemaan, yhteystietonne ja tietenkin kiinnostuksen kohteena oleva soitin. Tee ilmoittautuminen vaikka heti! 

Ilmoittautumisen jälkeen opetus voidaan aloittaa joustavasti parin viikon sisällä. Lapsi voi osallistua Starttiin kerran. 

Toivottavasti korona on syksyllä jo hellittänyt ja saamme järjestää opetusta huolettomammin - silti vastuullisesti!

Lukuvuoden 2021-22 hinnat: 

10 x 30 min 60 euroa

15 x 30 min 90 euroa

Ota rohkeasti yhteyttä!


Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

päivitystä syyskuussa 2021:


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto on syksyllä lähiopetuksessa. Opetus järjestetään niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella.

Voimassa olevat terveysturvallisuusohjeet kuitenkin huomioidaan: esimerkiksi kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on edelleen voimassa ja siksi suurta orkesteria ei vielä käynnistetä. Olemme edelleen odottavalla kannalla myös yleisötilaisuuksien järjestämisen suhteen. Toivottavasti loppusyksystä voimme järjestää omia oppilasiltojamme ja tehdä yhteistyötä seurakuntien musiikkitoimen kanssa.

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät tuleen kaikille tutuiksi, mutta kerrataanpa vielä. Rajoitukset ovat kuitenkin syksyn mittaan muuttumassa.


Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


 Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme maamme hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintoviraston, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Forssan, Urjalan ja Someron kaupunkien pandemiaryhmien ohjeistuksia. 

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

7.9.2021