JUURI NYT!

Terhi kirjoittaa 17.6.2021:

Lukuvuosi 2020-21 on saatu päätökseen.

Kevään sisäänpääsytesteissä varmasti oppilaspaikan saaneille on ilmoitettu asiasta sähköpostitse. Odottelemme vielä kesän yli tietoa mahdollisesti vapautuvista kuntapaikoista. Oppilaspaikan voi saada siis vielä syksylläkin. Myös lukuvuoden aikana voi paikka vapautua, joten kannattaa jäädä jonottamaan.

Testien tuloksia voi tiedustella osoitteesta terhi.karhumaki@forssa.fi

Uusia lapsia muskariin, Karuselliin ja viisikieliseen kanteleeseen voi ilmoittaa 8.8. saakka. Haku avoimeen musiikkiopistoon on auki jatkuvasti. Rullaa alaspäin ja lue vielä 5-7 -vuotiaille tarkoitetusta Soitinstartista.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2021-22 opetukseen tehdään perjantaina 13.8. joko opistolla tai puhelimitse - koronatilanteesta riippuen. Ilmoittelemme tästä tarkemmin elokuun alussa. Opetus alkaa maanantaina 16.8.

Toimiston Kaisa ja Terhi ovat kesälomalla 22.6.-1.8. välisen ajan. Terhille voi lomankin aikana laittaa sähköpostia. 

Kiitos kaikille kuluneesta lukuvuodesta ja hyvää kesän jatkoa! Syksyllä tavataan!


Terhi Karhumäki
apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

13.4.2021

Soitinstartti -kokeilu on alkanut!

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi voimme nyt tarjota 5-7 -vuotiaille lapsille (s. 2014-2016) myös pidempikestoista mahdollisuutta tutustua soittimiin ja kokeilla niitä. Opetusta voidaan järjestää joko yksilötunnein tai kahden lapsen ryhmässä. 

Ensi syksynä soitinvalikoimassa ovat todennäköisesti  ainakin harmonikka, klarinetti, piano, sello, viulu ja lyömäsoittimet. Opistolla on jonkin verran lainasoittimia, joten soitinta ei tarvitse 10 tai 15 viikon kokeilujakson ajaksi itse hankkia. Pianoja tai rumpusettiä emme kuitenkaan voi lainata, mutta jos kotona ei ole näitä soittimia, se ei estä tulemasta Starttiin.  

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka meidän opistossamme on yleensä järjestetty toukokuun lopulla. Avoimen musiikkiopiston puolelle voi tulla  ilman testiä.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, lähetä sähköpostia Terhille terhi.karhumaki@forssa.fi. Ilmoita, kuka olisi tulossa soittelemaan, yhteystietonne ja tietenkin kiinnostuksen kohteena oleva soitin. Tee ilmoittautuminen vaikka heti! 

Ilmoittautumisen jälkeen opetus voidaan aloittaa joustavasti parin viikon sisällä. Lapsi voi osallistua Starttiin kerran. 

Toivottavasti korona on syksyllä jo hellittänyt ja saamme järjestää opetusta huolettomammin - silti vastuullisesti!

Lukuvuoden 2021-22 hinnat: 

10 x 30 min 60 euroa

15 x 30 min 90 euroa

Ota rohkeasti yhteyttä!


Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

päivitystä huhtikuussa 2021:

Oppilasilloista ja konserteista

Emme toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia. Konserttien aika on sitten, kun se varmasti on turvallista.

Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


MASKISUOSITUS YLÄKOULUIKÄISISTÄ ALKAEN

Suosittelemme kasvomaskien tai visiirien käyttöä oppitunneillamme ja tiloissamme.  Kasvomaskien käyttöä suositellaan nyt toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös yläkouluikäisille oppilaille. Tiloissamme käyviä vanhempia ja saattajia pyydetään  käyttämään maskeja aiempaa ahkerammin. Muistakaa myös turvavälit tuodessanne tai hakiessanne lapsianne! Käsidesiä on saatavilla tiloissamme.


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto jatkaa lähiopetuksessa. Opetus järjestetään tällä hetkellä niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella – kuitenkin yleiset terveysturvallisuusohjeet huomioiden. 

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät kaikille tuttuja:


Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme maamme hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintoviraston, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Forssan, Urjalan ja Someron kaupunkien pandemiaryhmien ohjeistuksia. 

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

13.4.2021