LiikuntaPALVELUIDEN järjestämät Liikuntaryhmät eri kohderyhmille

Liikuntapalvelut järjestää liikuntaryhmiä kaiken ikäisille, huomioiden myös erityisryhmät. Liikuntaryhmät ovat matalan kynnyksen ryhmiä, jonne voi tulla mukaan milloin vain (paitsi ryhmiin jonne ennakkoilmoittautuminen). 

Tervetuloa liikkumaan kanssamme kesällä 2024!    

Kesän lukkarissa on mukavasti tarjontaa ja mukana on myös uutuuksia :) 

Lukkari on voimassa 27.5 lähtien ja suurin osa tunneista jatkuu kesäkuun lopulle asti, jokaisen tunnin kohdalla lukee mihin asti tuntia pidetään.  HUOM! Maanantain Puistopilates alkaa jo 13.5. 

Kesän uutuustunnit:

Maanantaisin klo 16.15 Puistopilates Yhtiönpuistossa 13.5-24.6. Sateen sattuessa tunti pidetään Tehtaankoululla. 

Puistopilateksessa harjoitellaan tietoista hengittämistä ja tunnilla yhdistyy lihasten vahvistaminen sekä liikkuvuuden lisääminen.  Pilates sopii kaikille! 

Tunnille mukaan tarvitset maton/alustan, juomapullon sekä halutessasi pienen pyyheliinan. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan jumppasetelillä tai liikuntaedulla.

Tunnin ohjaa Henna Vikman-Heikkilä 


Maanataisin klo 17.30 Kahvakuula + core Vesihelmen jumppasalissa 27.5-24.6.

Tunnilla tehdään harjoitteita kahvakuulalla ja omalla keholla. Tunti yhdistelee kestävyyttä, voimaa ja liikkuvuutta. Halutessasi voit ottaa mukaan oman kuulan. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua mukaan etukäteen.  Mukaan jumppasetelillä tai liikuntaedulla. 

Tunnin ohjaa Henna Vikman-Heikkilä 


Karaokejumppa keskiviikkoisin klo 16.30 Järjestöjentalolla 5.6-26.6.Pilates torstaisin klo 11.00 Vesihelmen jumppasalissa (2 krs.)

HUOM! Kulku tunnille Vesihelmen sivuovesta. 

Pilatestunnilla kehitetään tasapainoa, liikkuvuutta sekä liikehallintaa. Harjoitellaan tietosta lateraalista hengittämistä (kylkiin suuntaavaa) ja hyödynnetään hengitystä osana pilatesharjoitteita. Salilta löytyy kaikki tarvittavat välineet. Mukaan tunnille juomapullo. 

Tunnin ohjaa Henna Vikman-Heikkilä 


Ikäihmisille suunnatut Hyvän mielen kävelyryhmät sekä Mummojalis kesäkuun ajan

HYVÄN MIELEN KÄVELYT 3-27.6.2024

Tiistai klo 10.00 Korkeavaha (Vanha päiväkoti)

Tiistai klo 11.00 Tehtaankoulu

Keskiviikko klo 10.00 Ystävänkammari (3.6-28.8)

Torstai klo 9.30 Tölö/Retonkihovin viereinen parkkipaikka

Torstai klo 9.30 Vikspirtti 

Kävelyryhmissä on paikalla kaksi vetäjää. Lenkin pituus on n. 1-2km.  Ryhmät sopivat kaiken kuntosille, rollaattori tai pyörätuolikaan ei ole este osallistumiselle.  Juomapullo mukaan ja rohkeasti mukaan kokeilemaan! Tärkeintä on yhdessäolo, hyvä mieli ja liike :) 


HYVÄN MIELEN MUMMOJALIS  5.6-26.6.2024

Keskiviikkoisin klo 13.00-14.00 Tölön jalkapallokentällä 

Ryhmä sopii kaiken kuntosille, rollaattori eikä pyörätuolikaan ole este osallistumiselle. Juomapullo mukaan ja rohkeasti mukaan vain :)


Liikuntapalvelut on kerännyt Forssan harrasteliikuntatarjonnan yksiin kansiin lapsille ja nuorille sekä ikäihmisille ja erityisryhmille (pdf).  Aikuisten sekä lasten ja nuorten tiedot löytyvät sähköisesti liikuntatarjontasivulta.

Huom! Liikuntapalvelujen jumppiin on mahdollista ostaa jumppasetelivihkoja, jolloin saa yhden ylimääräisen lipun.  Lippuvihkoja myy Vesihelmen kassa.  Otamme vastaan eri firmojen liikuntaseteleitä, joiden kanssa Vesihelmi tai liikuntatoimi on tehnyt sopimuksen. Lisätietoja Vesihelmen kassalta tai liikuntatoimesta.  

Aikuisten liikuntaryhmät työikäisille

Aikuisten ryhmät ovat terveyttä edistävää liikuntaa. Suurin osa ryhmistämme sopii myös vähän liikkuville ja liikuntaa harrastamattomille kuntalaisille. Ryhmiä löytyy Vesihelmen saleista ja altaista, ilmaisia peliryhmiä myös eri liikuntasaleista ja jäähalleista. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Työttömien liikunta

Forssalaisten työttömien on nyt mahdollista osallistua työikäisten ryhmiin kolmella eurolla. Todistus vain mukaan! Tutut keskiviikon vesijumppa ja torstain sähly löytyvät nyt siitä esitteestä. Tervetuloa mukaan laajennettuun tarjontaan! 

 Soveltava liikunta (erityisliikuntaryhmät)

 ”Erityisliikuntaryhmillä tarkoitetaan niiden henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista".

Erityisliikuntaryhmät ovat tarkoitettu Forssan, Jokioisten, Tammelan, Humppilan ja Ypäjän kuntalaisille! Erityisliikunnanohjaajamme Sirpa Polo kertoo mieluusti lisää ryhmistä.

Ikäihmisten liikunta

Ikäihmisille on tarjolla liikuntaryhmiä Vesihelmessä sekä ympäri Forssaa. Osan ryhmistä vetää upea joukko vertaisohjaaijamme. Ryhmien lisäksi järjestämme eläkeläisjärjestöjen kanssa iltapäivätansseja torstaisin Järjestöjentalolla. 

Forssan kaupunki tarjoaa yli 70 vuotiaille Vesihelmi-käynnin kahdella eurolla kerran viikossa. Kassalla nimen kirjoitus kyseiseen vihkoon.