Kuvista aikuisille

Aikuisten kuvis on viikottainen elämys!

Luovuus, taide ja käsillä tekeminen unohtuvat helposti aikuisten maailmassa. Jos haluat löytää ilmaisun ilon uudelleen, aikuisten kuvis on sinulle juuri oikea paikka!

Kurssilla kokeilemme erilaisia tekniikoita, tutustumme materiaaleihin ja taiteen tekemisen perusteisiin. Keksimme keinoja nujertaa omalle olkapäälle jumittunut itsekriitikko. Piirrämme ja maalaamme, mutta teemme myös yksinkertaisia mielikuvaharjoituksia ja rentoutuksia. Tavoitteena on oman ilmaisun löytäminen ja kehittäminen. Muista että kuvikseen tullaksesi sinun ei tarvitse osata piirtää eikä maalata!

Aikuisten kuviskurssi Forssan Kuvataidekoululla torstaisin klo 18-20. Opettajana kuvataiteilija, graafinen suunnittelija Tiina Leppämäki.

Kurssin kesto 14krt/lukukausi, hinta 245€. HUOM! Hinta sisältää kaikki tarvittavat materiaalit.

Lisätietoja 0405581619 / Tiina tai tiina.leppamaki@tintti.fi

tunnelmia aikuisten tunnilta

"Maalaaminen, joka oli ennen ollut osa arkea, oli lukioaikojen jälkeen jäänyt täysin unholaan, joten kuullessani, että kuvataidekoululla on tarjolla kuvista myös aikuisille, ilmoittauduin mukaan. Odotin mielenkiinnolla sukeltamista takaisin värien maailmaan.

Pieneen ryhmäämme mahtui ensi kertaa siveltimeen tarttuvia, ihmisiä joilla oli pitkä historia kuvataiteen parissa, taiteesta ja tekemisestä kiinnostuneita sekä meitä kaltaisiani, jotka palasivat kadotetun harrastuksen pariin.

Syksyn aikana pääsin kokeilemaan itselle täysin vieraita ja uusia, sekä ajan hermolla olevia tekniikoita, niin eri maalaustekniikoiden, piirtämisen, sekatekniikan kuin keramiikan parissa. Tapaamisia siivitti lämmin tunnelma, huumori ja yhteishenki, jossa tarjottiin vertaistukea kanssakurssilaisille. Aikuisten kuvis osoittautui hyväksi yhdistelmäksi kuvataiteen perusteita, rentouttavaa hetkeen tarttumista ja tekemistä ihan vain omaksi iloksi, vailla ennakko-olettamuksia ja painetta suorittamisesta tai onnistumisesta.

Tarjolla oli kaikki kuvataidekoulun käyttämät materiaalit aina siveltimistä ja maaleista kangaspohjiin, saveen, akryyleihin, pastelliliituihin, hiileen ja kartonkeihin. Materiaaleilla sai kokeilla ja opetella ilman rajoitteita ammattilaisen ohjeistamana.

Torstaiset kuvistunnit olivat itselleni syksyn mittaa arvokasta omaa aikaa ja paikka, jossa pääsin käsiksi uudenlaiseen itseilmaisuun. Ajomatkalla kuviksesta kotiin huomasin hymyileväni leveintä hymyä pitkään aikaan, enkä oikeastaan osannut edes selittää miksi.
Lukukausi on vaihtunut ja uusi kurssi alkaa vielä tammikuun aikana. Kohta pääsee taas kuvikseen!"

-Tuuli

(Valokuvakoosteessa yksityiskohtia Tuulin tuotoksista.)