Sanssi-kortti toi Joonakselle vakityön

Forssalainen Joonas Kemppainen sai keväällä 2014 vakituisen työpaikan Kutomon Kopiosta. Uuteen vastaperustettuun yritykseen etsittiin sopivaa työntekijää yhteistyössä TE-palvelujen kanssa.

– Tietenkin halusimme ensin selvittää, onko mahdollista saada työllistämiseen tukea. Saimme TE-toimistosta listan ehdokkaista pätevyyden ja kokemuksen mukaan. Sieltä joukosta löytyi Joonas, jolla oli työllistämistukeen oikeuttava Sanssi-kortti, kertoo Kutomon Kopion yrittäjä Mika Sulonen.

– Palkkatuella työllistäminen oli aloittavalle yritykselle erinomainen juttu ja toisaalta Joonas sai sen ansiosta itselleen vakituisen työpaikan.

”Palkkatuella työllistäminen oli aloittavalle yritykselle erinomainen juttu.”

Mika Sulonen

yrittäjä, Kutomon Kopio Oy

”Valmistuin ammattikoulusta muutama vuosi sitten, mutta alan töitä ei ole ollut tarjolla. Tämä oli hieno tilaisuus, eikä tämä juurikaan työntekoa kummempaa ole.”

Teemu Virtanen

raskaan kaluston asentaja, Envor Group Oy

Oppisopimuksella oikeisiin hommiin

Forssalainen Teemu Virtanen opiskelee Envor Groupissa oppisopimuksella raskaan kaluston asentajaksi. Hänellä on jo taskussa ammattikoulussa suoritettu ajoneuvoasentajan tutkinto, joka pätevöittää henkilöautojen asennustöihin.

Oppisopimus on oiva tapa saada taloon osaavia käsiä ja toisaalta se on oiva tapa oppia ja hankkia pysyvä työpaikka. Oppisopimuksessa työnantaja kouluttaa työntekijän työhönsä.

– Raskaan kaluston asennustyöt pitää melkeinpä opiskella työn ohessa. Envor Groupin korjaamopalvelut on siihen tarkoitukseen kyllä erinomainen paikka, sillä meillä on kalustoluettelossa 96 erilaista konetta ihan laidasta laitaan. Tässä oppii kyllä aikamoisen ammattitaidon, sanoo työpaikkaohjaajana toimiva korjaamon esimies Jaakko Mäki Envor Groupista.

Teemu haki Envor Groupiin töihin työpaikkailmoituksen perusteella. Työllistämiseen, palkkatukeen ja oppisopimukseen liittyvät asiat hoituvat Forssan kaupungin työllisyyspalvelujen kanssa.

– Valmistuin ammattikoulusta muutama vuosi sitten, mutta alan töitä ei ole ollut tarjolla. Tämä oli hieno tilaisuus, eikä tämä juurikaan työntekoa kummempaa ole. Kahden vuoden aikana minulla on 30 lähiopetuspäivää Tampereella. Muuten opin tässä työn ohessa, Teemu Virtanen kertoo.