Turism

Forssa är regionens livliga affärs- och servicecentrum. På sommarens torgdagar (tis., tors. och lör.) kryllar centrum av liv och många evenemang lockar folk även längre ifrån.

Forssa är känd som en motions- och idrottsstad. I stadens centrum ligger vattenparken Vesihelmi som är en oas för alla badvänner. Här fördriver man tiden på ett roligt sätt i bubbelpooler, vågor och rutschbanor.

simhall

På det vackra Kehräämöområdet kan man bekanta sig med traktens historia och traditioner i museer och konstutställningar. Området har blivit ett populärt ställe att arrangera evenemang på. Historien har respekterats genom att rusta upp biografen Elävienkuvien Teatteri i stadens hjärta vid Loimijoki strand och i Museotila Hevossilta kan man bekanta sig med det förgångna i gårdar från 1800- och 1950-talet.

Årligen anordnas stadsfestivalen Forssan Holjat, evenemanget Pick Nick för bilhobby, maratonevenemanget Forssan Suvi-ilta, en internationell stumfilmsfestival och många andra mindre evenemang. Sommartid finns Forssas turistinfo på torget i anslutning till ett kafé.

Evenemanget Pick Nick för bilhobby

I lokaliteterna för Forssan Yrityskehitys Oy ger turistinformationen tips om evenemang, sevärdheter, shopping, logi, grupputfärder, aktiviteter, matställen, guideservice och utflykter som erbjuds i Forssaregionen (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä). Turistinformationen förmedlar även tjänster som Lounais-Hämeen Oppaat ry erbjuder, till exempel rundturer och temabaserade utfärder i regionen. I turistinformationen finns även broschyrer om Finlands andra kommuner.

I turistinformationen betjänar Forssaregionens turistsekreterare Mari Noromies-Wahl. Turistinformationen är öppen vardagar kl. 8.00–16.00.

Mer information om turistservice på engelska www.visitforssaregion.fi

Forssaregionens turistinformation
Koulukatu 13
30100 FORSSA
Tfn 03 4141 5266
matkailu@forssa.fi
www.visitforssaregion.fi
Facebook.com/MatkailuaForssanSeudulla