Forssa 100

Vuonna 2023 on kulunut sata vuotta siitä, kun Forssa itsenäistyi. Vuoteen 1923 asti Forssa oli osa emäpitäjä Tammelaa. Juhlavuosi näkyy vuoden mittaan lukuisin eri tavoin. Se näkyy tapahtumissa, kaupungin katukuvassa, verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla. 

Tälle sivulle on koottu yhteen 100-vuotisjuhlavuoden sisältöjä. Lue juhlavuotta koskevia uutisia, selaa tapahtumia, osallistu tietovisaan sekä nauti kerätyistä Forssa 100 -tarinoista.  

 

Viimeisimmät

Tarina: Anna

Tarina: Anna

Forssalaiset koululaiset ovat kertoneet, mikä heidän mielestään on parasta Forssassa. Tässä Talsoilan koulun oppilaan Annan mietteitä kotikaupungistaan.

Vastaus tammikuun tietovisakysymykseen

Vastaus tammikuun tietovisakysymykseen

Tammikuun tietovisakysymyksessä arvuuteltiin, mitä Kaanaanmaan Leena myi kehräämön työntekijöille.

Tarina: Veikko Rämö

Tarina: Veikko Rämö

Forssa 100 -tarinassa muistellaan Forssan viimeistä myllyreissua.

Toimintaa ja tilaisuuksia Forssan 100-vuotisjuhlavuodelle

Toimintaa ja tilaisuuksia Forssan 100-vuotisjuhlavuodelle

Juhlavuosi käynnistyi uudenvuodenaattoiltana Forssa 100 -ilotulituksella. Varsinainen Forssan kaupungin 100-vuotisjuhla järjestetään keväällä 7.5.2023 urheilutalo Feeniksissä. Ilotulitukset, juhlat ja tapahtumat eivät kuitenkaan muodosta yksistään juhlavuoden ohjelmaa, vaan vuodelle on suunniteltu myös monenlaista muuta toimintaa.

Tarina: Leevi

Tarina: Leevi

Forssalaiset koululaiset ovat kertoneet, mikä heidän mielestään on parasta Forssassa. Tässä Talsoilan koulun oppilaan Leevin mietteitä kotikaupungistaan.

Forssa sata vuotta sitten esineinä ja kuvina

Forssa sata vuotta sitten esineinä ja kuvina

Forssan museo esittelee Forssan 100 -juhlavuoden aikana kokoelmaesineitä ja valokuvia noin sadan vuoden takaisilta ajoilta.

 

Pääkuva: Keijo Kääriäinen / Forssan museo

 

    Forssa 100 -tarinat


   Lähetä oma Forssa 100 -tarinasi. 

   Osallistu tietovisaan ja voita palkinto!

Uusi tietovisakysymys julkaistaan kuukauden välein.

 

Forssan tehdasyhteisö syntyi 1800-luvulla Forssa Oy:n puuvillatehtaiden ympärille. Vuonna 1861 yhtiö perusti Suomen ensimmäisen teollisesti toimivan kangaspainon. Suomalaiset pukeutuivat siitä lähtien Forssan tehdastekoisista painokankaista ommeltuihin vaatteisiin. Mikä oli Forssan kangaspainon ensimmäinen myyntihitti 1860-luvulla?
 
 
 


Jätä tämä tyhjäksi


 
 
Juhlavuoden tapahtumia
 

Juhlavuoden tapahtumia