naapuriapua commulla

 

Commu on suomalainen vertaisauttamisen sovellus, jonka avulla parannetaan yhteisöllisyyttä ja tehdään toisten auttamisesta ja tukemisesta helppoa ja vaivatonta.

Forssassa yhteisöllisyys koetaan merkittäväksi kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Forssa on yhteistyössä Commun kanssa rakentamassa yhteisöllisempää ja vahvempaa kuntaa. Tule sinäkin mukaan Commuun auttamaan! Commu on täysin ilmainen käyttää, eikä maksa sinulle mitään.

Commusta voit esimerkiksi löytää lenkkiseuraa, juttukaveria, talkooapua tai varakodin lemmikille. Voit myös tarjoutua auttamaan, esimerkiksi tarjoamalla kimppakyytiä, vertaistukea tai auttavaa kättä pihahommiin.

 
 

Näin pääset alkuun Commussa:

  1. Lataa Commu puhelimeesi sovelluskaupastasi eli App Storesta tai Google Play -kaupasta. Jos haluat käyttää Commua tietokoneella tai iPadilla, liity mukaan tästä linkistä.
  2. Luo maksuton tili sähköpostillasi.
  3. Olet valmis auttamaan ja pyytämään apua! Luo Commuun oma ilmoituksesi, jossa annat tai pyydät apua. Jos et luo ilmoitusta, kukaan ei löydä sinua Commusta.
  4. Vinkki: voit myös vahvistaa henkilöllisyytesi Commussa pankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella. Näin naapurisi tietävät että olet oikea ja luotettava henkilö. Voit myös tarkistaa muiden henkilöiden profiilit.

Lataa App Storesta -painike

Lataa se Google Playsta -painike

Käytä Commua tietokoneella

 

Oletko mukana järjestötoiminnassa?

Tiesitkö, että myös järjestöt voivat ilmoittaa toiminnastaan Commussa! 

Lue lisää ja avataan teidänkin järjestölle tili.

 

Miten Commu toimii? Katso video!

Jos haluat pyytää tai antaa apua naapureillesi tai toimia muiden kuntalaisten kanssa, Commussa voit tehdä sen helposti ja turvallisesti. Anna ja pyydä apua, juttele ja kuuntele, talkoile ja touhua. Katso video, lataa Commu ja luo oma auttamisen ilmoituksesi tänään!


Kuka on rakentanut Commun?

Commun taustalla on tiimi tamperelaisia nuoria yrittäjiä. Karoliina Kauhanen, Sami Ekmark ja Ronnie Nygren perustivat Commun vuoden 2021 loppupuolella, koska halusivat tehdä avun pyytämisestä ja antamisesta helpompaa. Commun tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, sekä lisätä yhteisöllisyyttä ja arjessa pärjäämistä. Commun sovelluksen voi ladata maksutta ja sen käyttäminen on helppoa.

Koko Commun tiimi toivottaa mukavia hetkiä auttamisen parissa! Mikäli sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa kehitysehdotuksia, laita viestiä sami@commuapp.fi tai soittele Samille 044 3774707.

Tule mukaan rakentamaan yhteisöllisempää Forssaa ja lataa Commu!

Commun perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren